مزایای سلامتی سماق (+ روشهای خلاقانه استفاده از آن)


فهرست مطالب[Hide][Show]

چه کسی می دانست که تقریبا نیمی از گیاهان اطراف ما خوراکی هستند؟ برای بسیاری ، سماق یکی از آن گیاهان است. خوشه های توت سماق هزاران سال است که هم به عنوان غذا و هم به عنوان دارو مورد استفاده قرار می گیرد.

در اینجا برخی از مزایای سماق و نحوه استفاده از آن در خانه خود آورده شده است.

سماق چیست؟

سماق سمی نیست؟ نه ، این نوع سماق نیست. انواع مختلفی از سماق خوراکی وجود دارد. آنچه ما سماق سمی می نامیم کاملاً متفاوت به نظر می رسد. سماق سمی سفید است ، قرمز نیست و شباهت کمی با انواع خوراکی دارد.

سماق استاگورن دارای انواع توت های قرمز مبهم ، و یا ساقه های فازی است. سماق صاف مناطق خشک و صخره ای را ترجیح می دهد و دارای توت های صاف است. سپس سماق کوتوله و سماق شیرین وجود دارد. به نظر می رسد Staghorn رایج ترین است ، حداقل در منطقه من و آنچه در اینجا در این پست نشان داده شده است.

طعم سماق چگونه است؟

توت ها سرشار از اسید مالیک و ویتامین C هستند. مانند لیمو ترش هستند و مانند موز نارس قابض هستند. سماق طعم گیاهی قوی ندارد ، بیشتر ترش است.

تاریخچه سماق

سماق جزء اصلی غذاهای خاورمیانه است. همچنین هزاران سال است که توسط قبایل بومی در آمریکای شمالی مورد استفاده قرار می گیرد. می توانید سماق را در فروشگاه های مجلل ، بازارهای غذای خارجی یا علوفه تهیه کنید. مردم سراسر جهان از این ادویه آشپزخانه هم به عنوان غذا و هم به عنوان دارو استفاده می کنند.

مزایای سلامتی سماق

سماق گیاهی بی تکلف است که تحقیقات شگفت انگیزی در پشت آن انجام شده است. دانشمندان بیش از پنجاه سال است که فواید سماق را بررسی کرده اند. بومیان حتی بیشتر از آن استفاده کرده اند. طبق مطالعات انجام شده ، سماق سرشار از فنل و فلاونوئید است. این گیاه همچنین ضد التهاب ، ضد میکروب و سرشار از مواد مغذی است.

از نظر تاریخی از آن برای لیست لباسشویی مسائل بهداشتی استفاده می شود ، و تحقیقات مدرن این موضوع را بیشتر تأیید می کند.

مبارزه با اشکالات بد

به عنوان قابض ، سماق بافت ها را تقویت می کند. این دارو برای اسهال ، بواسیر ، ادرار زیاد و خونریزی استفاده می شود. سماق همچنین دارای خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی است. مزایای سماق آن را برای سلامت پوست ، عفونت ها و زخم ها مفید می کند.

یک مطالعه در سال 2014 به بررسی اثرات سماق بر باکتری های دهان پرداخت. سماق نه تنها با باکتری ها مبارزه می کند ، بلکه از جلوگیری از بیوفیلم نیز جلوگیری می کند.

تحقیقات سال 2004 همچنین به بررسی باکتری ها و سماق پرداخت. این گیاه در برابر هر شش سویه مختلف م effectiveثر بود. همانند پیاز ، سماق به از بین بردن سالمونلا ، E. coli و سایر باکتری هایی که اغلب در غذای بد یافت می شوند ، کمک کرد.

حفاظت قدرتمند

محتوای فلاونوئید سماق به دلیل اثرات ضد التهابی آن ، نویدبخش سلامت مغز است. محققان دریافتند سماق التهاب مغز و سیستم عصبی را کاهش می دهد. آنها به این نتیجه رسیدند که سماق ممکن است به مبارزه با بیماریهای دژنراتیو سیستم عصبی کمک کند.

همین مزایای ضدالتهابی می تواند بر اندام های داخلی تأثیر محافظتی داشته باشد. وقتی محققان سماق را از نظر آسیب و نارسایی روده مورد بررسی قرار دادند ، دریافتند که سماق یک درمان امیدوار کننده برای جلوگیری از این آسیب ها است. سماق دارای آنتی اکسیدان ها ، پشتیبانی ایمنی و جلوگیری از مرگ سلولی است. مطالعه دیگری در سال 2009 به این نتیجه رسید که فواید سماق به محافظت در برابر آسیب اندام و DNA کمک می کند.

سماق همچنین دارای اثر محافظتی روی پوست است. به طور سنتی از آن برای مراقبت از زخم استفاده می شد. تحقیقات مدرن تایید کرد سماق نقش جالبی در سلامت پوست دارد. سماق به جلوگیری از رشد بد سلول ها یا از بین بردن سلول های آسیب دیده پوست کمک کرد. این در برابر التهاب و آسیب ناشی از نور خورشید محافظت می کند. استفاده از سماق ممکن است راهی عالی برای “خوردن کرم ضد آفتاب” باشد.

چندین مطالعه نشان داد سماق به جلوگیری و رشد تومورها کمک می کند. مطالعه اخیر 2021 در گزارش های علوم زیستی تاثیر سماق بر سرطان را بررسی کرد. محققان دریافتند سماق به طور قابل توجهی از رشد و سلامت سلول های سرطانی جلوگیری می کند.

مزایای سماق برای وزن سالم

چندین مطالعه به بررسی فواید سماق برای کلسترول پرداخته اند. یک مطالعه 2018 در پزشکی یکپارچه سماق کلسترول خوب را افزایش داد و یک مطالعه دیگر روی حیوانات در سال 2018 نشان داد که سماق ممکن است به محافظت از قلب کمک کند. (کلسترول بالا لزوماً چیز بدی نیست و سطوح پایین آن می تواند مشکل ایجاد کند.)

اگرچه نتایج قطعی نیستند یک متاآنالیز در همان سال نشان داد که شواهد مخلوط هستند. آنها به این نتیجه رسیدند که برای آگاهی از مزایای سماق بر سلامت قلب به تحقیقات بیشتری نیاز داریم.

تصور می شود که سماق برای کلسترول نوید دهنده است ، اما سطح انسولین و دیابت را نیز کمک می کند. ترکیه سالهاست از سماق به عنوان داروی طبیعی دیابت استفاده می کند ، یکی دیگر از داروهای طبیعی که با تحقیقات تأیید شده است.

سماق همچنین به انسولین و سطح آنزیم های کبدی در بیماران مبتلا به بیماری کبد چرب کمک می کند. یک مطالعه در سال 2020 نشان داد زنانی که از سماق استفاده می کردند ، چربی بیشتری نسبت به رژیم غذایی خود به تنهایی از دست دادند.

تسکین دهنده تسکین دهنده

سماق حتی می تواند به درد عضلات بعد از تمرین کمک کند. یک کارآزمایی تصادفی در فیزیولوژی بین المللی روزانه یک گروه آب سماق می داد. گروه سماق در مقایسه با همتایان غیر آبدار خود درد کمتری داشتند و تمرینات ورزشی بهتری داشتند. محققان دریافتند سماق التهاب را کاهش می دهد و به درد کمک می کند.

اما با همه این مزایا ، سماق چیزی نیست که معمولاً در آشپزخانه های ما یافت می شود. چگونه می توانیم از آن استفاده کنیم؟

نحوه استفاده از سماق

بنابراین چگونه می توانیم سماق بیشتری در زندگی خود داشته باشیم؟ توت های سماق در بسیاری از نقاط به صورت وحشی رشد می کنند و به راحتی می توان آنها را علوفه کرد. شما همچنین می توانید انواع توت های خشک شده را در برخی از فروشگاه ها به عنوان ادویه پیدا کنید.

در اینجا چند روش برای استفاده از سماق آورده شده است:

چای سماق

  1. انواع توت ها را جدا کرده و یک شب در آب سرد در یخچال خیس کنید. من برای هر سر سماق حدود 2 فنجان آب تصفیه شده استفاده می کنم.
  2. با عسل خام ، شربت افرا یا استویا آن را صاف کرده و میل کنید.

تنتور سماق

وقتی به یک قابض نیاز دارید یا می خواهید از آن به عنوان مکمل استفاده کنید ، تنتور سماق گزینه خوبی است. این نیز یک راه خوب برای حفظ آن در ماه های تابستان است. نحوه تهیه تنتور گیاهی در اینجا آمده است.

آن را به غذا اضافه کنید

سماق زمینی یک افزودنی آسان (و خوشمزه!) برای بسیاری از غذاهای رایج است.

  • مرغ ، ماهی ، اردک یا بره را مزه دار کنید
  • به عنوان یک محلول خشک برای گوشت کبابی و بو داده استفاده کنید
  • روی سالادها بپاشید
  • از آن در سس سالاد و دیپ استفاده کنید
  • مقداری را در هموس مخلوط کنید
  • روی بابا گانوش (کمی از بادمجان بو داده) را تزئین کنید
  • با سالاد ترشی مخلوط کنید ، مانند خیار و گوجه فرنگی خرد شده که با سرکه و روغن بریزید
  • مقداری روی طالبی یا خربزه عسلی بپاشید
  • برنج یا کینوا را هم بزنید
  • کدو سبز ، جوانه بروکسل یا سیب زمینی شیرین را مزه دار کنید
  • برای سبزیجات کبابی استفاده کنید
  • با پنیر مخلوط کنید تا پهن شود. فتا ، پنیر خامه ای و پنیر بز گزینه های خوبی هستند. یوم!

اگر سماق را امتحان می کنید ، حتما نظر خود را به من اطلاع دهید!

این مقاله توسط جسیکا مایرز ، MPAP ، PA-C ، RH (AHG) ، که متخصص پروتکل های گیاهی و طب کاربردی است ، از نظر پزشکی مورد بررسی قرار گرفت. همچنین می توانید جسیکا را در اینستاگرام پیدا کنید. مانند همیشه ، این توصیه پزشکی شخصی نیست و توصیه می کنیم با پزشک خود مشورت کنید.

آیا تا به حال از سماق استفاده کرده اید؟ در چه مواردی از آن استفاده خواهید کرد؟ برای ما کامنت بگذارید و مطمئن باشید که این را با یک دوست به اشتراک می گذارید!

منابع:

    1. A Gabr، S.، & H Alghadir، A. (2021). فعالیت های احتمالی ضد سرطانی عصاره Rhus coriaria (سماق) در برابر رده های سلولی سرطانی انسان. گزارش های علوم زیستی ، 41 (5) ، BSR20204384.
    2. اکبری فخرآبادی ، م و همکاران (2018). تأثیر سماق (Rhus Coriaria) بر چربی خون: بررسی سیستماتیک و متاآنالیز درمانهای مکمل در پزشکی ، 40 ، 8-12.
    3. الغدیر ، AH ، و Gabr ، SA (2016). اثر آب Rhus coriaria (سماق) در کاهش درد عضلات در حین ورزش هوازی. فیزیولوژی بین المللی ، 103 (2) ، 231-2242.
    4. انور ، MA و همکاران (2018). Rhus coriaria L. (سماق) باعث ایجاد آرامبخشی وابسته به اندوتلیوم آئورت موش صحرایی می شود: مشارکت در مسیرهای cAMP و cGMP. مرزهای داروسازی ، 9 ، 688.
    5. چاکرابورتی ، A. و همکاران (2009). اثرات حفاظتی DNA سماق (Rhus coriaria L.) ، ادویه رایج: نتایج مطالعات انسان و حیوانات. تحقیقات جهش ، 661 (1-2) ، 10-17.



دیدگاهتان را بنویسید