مقدار گرمی و سردی غذاها


مقدار گرمی و سردی غذاها

در واقع اخلاط چهارگانه شامل سودا ، بلغم ، خون و صفرا هستند و خصوصیات آنها مزاج افراد را میسسازد. چهار مزاج مرکب داریم که دو صفر گرمی و سردی در آنها غالب و دو صفت دیگر یعنی خشکی و تری مغلوب است ، اما در کل 9 نوع مزاج داریم (4 مزاج ساده شامل گرمی ، سردی ، خشکی ، تری ، و 4 مزاج مرکب است که ذکر شده است) شد). اگر اخلاق چهارگانه به تعادل در بدن وجود داشته باشد و هیچ وجه دیگری غلبه نکند مزاج نهم یعنی مزاج معتدل بدست آید. مقدار گرمی و سردی غذا در اینجا مشخص بود که شما با هماهنگ نمودن گرمی و سردی غذا چگونه معکوس با مزاج افراد ، تعادل را برای رفتن به مزاج معتدل برقرار نمود. غذاهای اطلاعاتی در اختیار شما قرار داد داد.با ما همراه باشید.

سعدی در بیتی این مطلب را به رنگ زیبا بیان کرده است:

چهار طبع مخالف سرکش ، چند روزی با هم خوش بودند

چون یکی از این چهار شد غالب ، جان شیرین برآید از قالب

دو خلط اصلی یعنی بلغم و سودای خاص اسیدی داشته اند و افرادی که این دو خلط در آنها غالب باشد طبع سردرد داشته اند. ولی دوتای دیگر یعنی خون و صفرا حالت قلیایی داشته و در اثر وجود دارد طبع گرم به دست آورد.

طبع سرد:

اکثریت افراد از طبع سرد قرار دارند. حتی آنها سفیدپوست هستند و در هوای سرد به راحتی گرم می شوند و سرما تا مدت زمان بیشتری در بدن آنها باقی می ماند. میل بسیار به خواب داشته و عموماً سست هستند. افراد خونسردی بوده اند و معمولاًًعصبی مورد تأیید قرار گرفته اند. درونگرا هستند و احساسات خود را کمتر بروز کردند. موی سر آنها تمایل به ریزش داشت و زود سفید آمد. چون سیستم سردی در آنها فعال است ، اسیدیته خون آنها بیشتر می شود ، در نتیجه ابتلا به بیماری های اتوایمیون مانند MS و پارکینسون در آنها گسترش یافته است. سستی ، ناتوانی ، کمبود انرژی و ضعف در این افراد شایع است. نبض آنهاآرام بوده اند و رگسلها باریک است.

طبع گرم:

افرادی که دارای طبع گرم هستند ، خوشبخت و خوشروترند ، اما زود عصبی متوجه شد. همیشه احساس گرما را درک کرده و زود داغ گرفتند. در صورت زیاده اندروی در مصرف شیرینیجات انواع جوش و خارش بدن متوجه شده و تمایل به مصرف آب در آنها بیشتر است. تعداد این افراد از دسته اول کمتر است. بدن آنها در هوای سرد به راحتی گرم می شود ، اما خنک می شوند در هوای گرم به راحتی قابل انجام نیست. این افراد پرانرژی ، برونگرا و فعال هستند و احساسات خود را سریع بروز می دهند. امروز از طریق علمی ثابت شده است غذاهای گرم بر سیستم اعصاب سمپاتیک قرار داده و غذاهای سر سیستم پاراسمپاتیک را فعال کرده است. همانطور که سیستمان سمپاتیک همراه با افزایش ضربان قلب و پرخون شدن اندام ها بوده اند و خاصیت تحریک کننده و فعال بودن بر روی اندام های خود را دارد.

غذاهای معتدل:

غذاهایی نیز مابین این دو طبع (که معتدل است) قرار شگیرگیرند. به عنوان مثال در برخی متون ، شیر ، ماست گوسفند و نان گندم را جزو غذاهای معتدل آوردید.

غذاهای گرم:

نان گندم ، عسل ، گوشت گوسفند ، گوشت بوقلمون ، گوشت مرغ خانگی ، گوشت مرغابی و اردک ، گوشت شتر ، گوشت کبوتر ، خورش قورمهسبونزی ، آبگوشت به ، انجیر ، انگور ، بادام ، تخم خربزه ، انواع توت ، خربزه ، چای سیاه ، خردل ، خرما ، خرمالو ، ریحان ، افزایش ادویه وجات ، نخود ، عدس ، لوبیا و تخم مرغ.

غذاهای سرد:

نان جو ، ماش ، باقلا ، گوشت مرغ ، ماهی ، انواع لبنیات (شیر ، پنیر ، دوغ و ماست) ، گوشت گاو ، برنج ، کدو ، اسفناج ، ریواس ، قارچ ، بیماری میوه ها ، خرفه ، تخم کدو ، ذرت ، کشک ، مرغ ماشینی ، تمر هندی و زرشک.

علامت های دیگر طبیعت های مختلف:

الف) دمای پوست: گرمی و سردی پوست ، نشانه گرمی و سردی مزاج است. رطوبت و زبری پوست نشاندهدهنده خشکی و تری است.

ب) رشد مو: رشد سریع و رنگ سیاه نشانه گرمی ، کم کم و رنگ سفید و روشن آن نشانه سردی است. مجعد بودن نشانه خشکی و صاف بودن نشانه رطوبت است.

ج) رنگ بدن: افراد شخص سرد مزاج ، سفیدپوست هستند و گرمی و سرخی پوست نشانه گرمی است.

د) خواب: پرخوابی علامت سردی و تری ، کمخوابی نشانه گرمی یا خشکی مزاج است.

هـ) ’کارها را انجام دهید: افراد گرم ، کارها را به سرعت انجام می دهند ، اما افراد سردمزاج به کند کار می کنند.


دکتر رضا فشارانی

متخصص تغذیه اصفهان


دکتر رضا تاثیرانی با ارائه روش های اصلی در تغذیه و میزان و نحوه خوردن افراد می تواند نقش مهمی را در افراد به سلامت جسمی و روحی داشته باشد.

جهت مشاهده پیج اینستاگرام دکتر رضا نمونهانی پزشک متخصص تغذیه و درمان درمانی اصفهان کلیک کنید.


مطالب پیشنهادی:

نوع چربی مناسب برای حفظ سلامتی

فرآورده های تراریخته و تغذیه

بررسی مضرات مواد قندی

مواد غذایی پرخطر دودی



دیدگاهتان را بنویسید