مواد غذایی پرخطر دودی – متخصص تغذیه اصفهان


مواد غذایی دودی ؛ خوشمزه اما پرخطر

خطر استفاده از ۵۰ گرم سوسیس دودی معادل یک پاکت سیگار یا ۴ روز تنفس هوای آلوده شهری است!

دودی کردن ، فرایندی است که به معنای پختن ، مزهددار کردن و نگهداری از مواد غذایی مورد استفاده قرار گرفته است. در این فرایند ، ماده غذایی را در معرض دود (به طور کلی دود از سوختن چوب) قرار داد. در دودی کردن داغ ، ماده غذایی را به مدت چند ساعت در معرض دود قرار دهید تا ماده غذایی خام ، گوشت یا ماهی اضافی این فرایند کاملاً بپزد. در دودی کردن سرد ، به منظور مراقبت کردن ازمدت و یا مزهددار کردن ، مواد غذایی را به مدت طولانی ، تا به امروز در معرض دود قرار دادید. به طور معمول این روش برای گوشت یا ماهی به کار شلرود ، اما گاهی پنیر ، انواع سبزی و میوه را هم بدین طریق دودی انجام می دهید. شهر به سوختی که از آن برای تهیه مواد غذایی استفاده می شود استفاده می شود ، مواد معطر اضافه می شود.

دودی کردن مواد غذایی در انواع مختلف جهان

در کشور چین برای دودی کردن با چای ، از مخلوط برنج خام ، شکر و چای استفاده کرد. این مواد را در زیر تابه قرار داده و سپس گوشت یا سایر مواد غذایی را داخل تابه امریزریزند و مواد غذایی را به آرامی دودی سفارش دهید. در عین حال که مواد غذایی دودی را درگیر کرده ، عطر و رایحه مخلوط برنج و چای را به خود شگیرگیرند.

در اروپا ، برای دودی کردن گوشت و ماهی به روش سنتی از چوب درخت استفاده کنید ، اما جدیدا چوب درخت بلوط را برای دودی کردن مواد غذایی به کار ببرید.

در اعمال شمالی به جز چوب قانع و بلوط ، از چوب گردو هم استفاده کرد. به طور مثال چوب درختان میوه مثل درخت گیلاس یا آلو هم برای دودی کردن به کار فهمید.

در قدیم ، در مزارع شرکت کننده در ساختار غربی به نام خانه دود وجود داشت. در این بخش ، انواع گوشت را دودی کرده اند و سپس این گوشت های را ذخیره کرده اند.

در روشهای جدید و صنعتی از دود مایع که از تقطیر ، تصفیه و تغییر دود معمولی به دست شامآید ، استفاده می کنید که عوارض آن کمتر است.

مضرات مواد غذایی پرخطر دودی

فرایند دودی کردن باعث رشد رشد باکتریسل ها و کند شدن روند تجربیات چربی ها در محصول تولید شده ، ولی از طرف دیگر ، بیش از صدها صمی در دود ایجاد شده است که برای سلامتی انسان مضر است و در برخی موارد سرطانزایی آنها نیز به اثبات رسیده است. است.

برخی از مواد موجود در دود ، مشابه مجموعه های سمی موجود در دود سیگار هستند. این ترکیبات قدرتمند با تحریک دستگاه گوارش ، بر سلامت انسان تأثیر جدی می گذارد و احتمالاً برخی از انواع سرطان ها از قبیل سرطان معده و روده بزرگ را افزایش می دهند. جالب است بدانید خطر استفاده ۵۰ گرم سوسیس دودی معادل مصرف یک پاکت سیگار یا ۴ روز تنفس هوای آلوده شهری است.

دودی کردن در شرایط کنترل نشده ، ایجاد ترکیب هیدروکربنی حلقوی مانند «آنتراسن» کاری که این ترکیبات سمی و سرطانزا هستند و به محصول دادی شده راه تأیید شده است. این مشکل در محصولاتی که به صورت سنتی و خارج از نظارت بهداشتی تولید می شوند به وفور مشاهده می شود.

اضافه بر این ، مونواکسیدکربن از سوخت چوب با هموگلوبین و میوگلوبین خون موجود در محصول کاملی و رنگی خاص محصولات دودی را ایجاد کرده است. مونواکسیدکربن باعث افزایش میزان میکروب های هوازی در محصول نهایی و اکسیداسیون چربی های را کندتر شد. از طرف دیگر ، مونواکسیدکربن با تحریک میکروب های سازنده هیستامین ، مقدار هیستامین را در محصول بالا برد و باعث بروز واکنش های حساسیتی یا آلرژیک در مصرف شود.


بیشتر بدانیم: بررسی مضرات مواد قندی


فرآیند دودی کردن باعث ایجاد ترکیبات پراکسیدی در سطح مواد گوشتی شده است. این ترکیب نیز به نوبه خود بر خطر سرطانزایی محصول تأیید شده است. همچنین دودی کردن گوشت و ماهی ، امکان فعالیت باکتری «لیستریا مونو سیتوژنز» را در تولید افزایش تولید. این باکتری یکی از عوامل ایجاد مسمومیت های غذایی است.که در علائم ، سالمندان و سایر افراد آسیب پذیر شده است ایجاد شده است.

علاوه بر خطرات ذکر شده در موارد خاص ، مواد اولیه گوشتی که برای دودی کردن مورد استفاده قرار داده اند ، گیرگیر شده اند. جزء آلودگی های اولیه و ترکیبات حاصل از فساد موادغذایی هستند. با توجه به این که در فرآیند دودی کردن ، طعم مواد غذایی تغییر کرد ، تشخیص داد که ماده اولیه مشکل مشکل دارد.

در میان محصولات دودی ، فرآورده های گوشتی سوسیس و کالباس به دلیل مصرف بیورویه در میان اقشار جامعه بیش از همه مصرف کننده مصرف کننده مصرف کننده را تهدید کرده است. آیا مسلم چنین فرآورده هایی در مقایسه با سوسیس و کالباس معمولی از مقدار بیشتری مواد نیتراتی (که احتمال تبدیل آن در بدن به نیتروزآمین زیاد است) ایجاد شده است. مصرف چنین فرآورده هایی باعث افزایش خطر سرطان معده و روده بزرگ انجام شده است. در روز اروپای شرقی و ایسلند که چنین محصولاتی فراوان است ، سرطان معده شیوع بالایی دارد. تحقیق نشان داده است خطر ابتلا به انواع بیماریها از طریق مصرف محصولات دودی در معرض خطر بیماریهای ناشی از مصرف بیش از حد چربی اشباع شده به یک اندازه است.

پیشنهادات

۱- در صورت مصرف گوشت های دودی یا نمک سود لذت ببرید.فقط گهگاه و به مقدار کم از آنها استفاده کنید. از آنجایی که این محصولات تولیداتریج اثرات سوئی بر بدن را تقویت می کند. تا حد امکان از مصرف زیاد آنها در یک زمان یا به صورت سریعتر ازمدت خودداری کنید.

۲- در زمان دودی کردن محصول مشابه ماهی ، گوشت ، سوسیس و کالباس از مقادیر زیاد نمک استفاده کنید. بنابراین مصرف این محصولات در افراد مورد نظر به پرفشاری خون توصیه می شود.

۳- افراد به سردردهای میگرنی نیز باید از خوردن مواد گوشتی دودی اجتناب کنند. زیرا این مواد غذایی تیرامین هستند و باعث تشدید این نوع سردردها شده اند.


دکتر رضا فشارانی

متخصص تغذیه اصفهان


دکتر رضا تاثیرانی با ارائه روش های اصلی در تغذیه و میزان و نحوه خوردن افراد می تواند نقش مهمی را در افراد به سلامت جسمی و روحی داشته باشد.

جهت مشاهده پیج اینستاگرام دکتر رضا نمونهانی پزشک متخصص تغذیه و درمان درمانی اصفهان کلیک کنید.


مطالب پیشنهادی:

مضرات رژیم غذایی بدون’کربوهیـدرات

نوع چربی مناسب برای حفظ سلامتی

فرآورده های تراریخته و تغذیه

بررسی مضرات مواد قندی



دیدگاهتان را بنویسید