نشست خبری سلامت دیجیتال با حمایت معاونت علمی و ستاد اقتصاد دیجیتال هلدینگ مکس روز یکشنبه ۵ تیرماه با حضور اصحاب رسانه برگزار شد.
در این نشست یک گزارش ۲۰۰ صفحه ای جامع از سلامت دیجیتال که توسط مرکز نظارت و ارتقای اقتصاد دیجیتال (CITEC) تهیه شده بود، ارائه شد. این گزارش نشان می دهد که سهم اپلیکیشن های ایرانی در بازار جهانی مراقبت های بهداشتی دیجیتال تنها ۰.۵ درصد است.
یکی از چالشهای استارتآپها و شرکتهای دانشبنیان فعال در حوزه سلامت دیجیتال، چالشهای نظارتی است که در این راستا، حسین ملازاده، دبیر اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، یکی از چالشهای حوزه سلامت دیجیتال را ارائه کرد. اهداف. از این کرسی و آن را شرط لازم برای توسعه این رشته در کشور دانست. وی گفت: مسائل منظم و نظارتی در حوزه سلامت دیجیتال به طور فزایندهای سختتر و حساستر از سایر حوزههای فناوری است، زیرا موضوع سلامت به جان انسانها مربوط میشود.
ملازاده ستاد اقتصاد دیجیتال را یکی از فعال ترین ستادهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دانست و افزود: این ستاد به دو بخش فناوری محور و مشکل محور تقسیم می شود. هوش مصنوعی، رایانش ابری، AR، VR ، اینترنت اشیا (IoT) و می و در قسمت دوم موضوعاتی مانند صنعتی شدن و هوشمندسازی تولید، فناوریهای مالی هوشمند و سلامت دیجیتال مورد توجه قرار گرفتهاند.»
به گفته وی، این ستاد در نظر دارد با در نظر گرفتن مشکلات بومی در کنار روندهای جهانی در حوزه فناوری، فناوری را در کشور توسعه دهد.
در ادامه امیر شریفیان، رئیس مرکز پایش و ارتقای اقتصاد دیجیتال، معاون علمی و مدیرعامل شرکت فناوری و نوآوری هوشمند سایان (سایتک) و مدیر پروژه گزارش سلامت دیجیتال، مهمترین دادهها و تحلیلهای این موضوع را مورد بحث و بررسی قرار دادند. . گزارش و تحلیل دستاوردها شریفیان گفت: سلامت دیجیتال در جهان در ۹ حوزه مراقبت در منزل، زنان و بارداری و زایمان، نوبت دهی و رزرواسیون، مشاوره آنلاین، تشخیص و پایش سلامت، تناسب اندام و تغذیه، گردشگری سلامت، تجهیزات و سیستم های بیمارستانی هوشمند و پرونده الکترونیک سلامت. مشخص شد که به دلیل شیوع این بیماری، بخش کرونری را نیز به این مناطق اضافه کردیم.»
وی گفت: در سال ۲۰۲۰ روزانه ۲۵۰ اپلیکیشن در دنیا تولید و منتشر شد و در حال حاضر در مجموع ۳۵۰ هزار اپلیکیشن در حوزه سلامت دیجیتال ارسال شده است و کشور ما ۰.۵ درصد در توسعه و ارائه سهم دارد. . او آنها را داشت. آمار محصولات بهداشتی ایران با دقت بیشتری نشان می دهد که تا سال ۱۴۰۰، ۱۶۵۰ محصول دیجیتال سلامت در کشور شناسایی شده است که ۶۰ درصد آن یعنی حدود ۱۴۴۰ محصول، کاربردهای سلامت محور بوده است. از میان تمامی این اپلیکیشن ها، تنها Celery و ۲۴ اپلیکیشن بیش از یک میلیون نصب را تجربه کرده اند.
شریفیان همچنین حجم بازار دیجیتال سلامت کشور را تشریح کرد:
حجم بازار سلامت دیجیتال ایران در سال گذشته نزدیک به ۱.۸۷۰ میلیارد تومان بود که نسبت به سال ۱۳۹۹ افزایش ۲۳ درصدی را تجربه کرد. پیش بینی ما این است که حجم این بازار در سال جاری به ۲۲۱۵ میلیارد تومان و در آینده به ۲۷۵۸ میلیارد تومان برسد. سال
به گفته مدیرعامل سایتک، این افزایش ریالی حجم بازار به معنای توسعه سلامت دیجیتال نیست. زیرا بیشتر افزایش ریالی ناشی از تورم بوده است. علاوه بر این، بخش سنتوریسمو در سال های اخیر به دلیل شیوع ویروس کرونا به شدت آسیب دیده و توسعه نیافته است. همچنین بر اساس این گزارش، در سال گذشته بخشهای نظارت و تشخیص سلامت، مشاوره اینترنتی و زنان، بارداری و زایمان بیشترین افزایش درآمد را در میان بخشهای مختلف سلامت دیجیتال در کشور داشتهاند.
علیرضا هاشم پور، سرپرست تیم جمع آوری و تحلیل داده های این گزارش به عنوان سخنران بعدی جلسه، در خصوص روند تهیه گزارش دیجیتال سلامت که بر اساس تحلیل بازار و اقتصادی تهیه شده است، صحبت کرد. رویکرد این گزارش بر رضایت مشتری یا کاربر نهایی تمرکز دارد.
سرپرست تیم افزود: در گزارش ۱۴۰۰، ما رضایت مشتری را تجزیه و تحلیل کردیم تا داده های جدیدی را به سیستم بهداشت دیجیتال کشور اضافه کنیم. یافته های ما در مورد رضایت مشتری نشان می دهد که محصولات در این زمینه به ۷۵ درصد رضایت مشتری رسیده اند، در حالی که ایالات متحده و آمریکا بریتانیا، که در این زمینه پیشتاز است، ۸۵ درصد رضایت مشتری را به دست آورده است و ما هنوز در “خیلی چیزها داریم” هستیم.
وی افزود: «توسعه سلامت دیجیتال در کشورها می تواند راهی موثر برای کاهش هزینه های مراقبت های بهداشتی باشد. بر اساس برآوردهای جهانی، مراقبت های بهداشتی دیجیتال می تواند هزینه های پزشکی را تا ۳۴ درصد در مقایسه با شیوه های بهداشتی سنتی کاهش دهد.
محمد موسی زاده، مدیرعامل صندوق توسعه اقتصاد دیجیتال که از دیگر سخنرانان این نشست بود، درباره این گزارش گفت: «سلامت دیجیتال حوزهای است که ماهیت استراتژیک و بازارپسند دارد.» این ویژگیها حوزه سلامت دیجیتال را مهم میکند. هم برای سیاستمداران و مقامات و هم برای سرمایه گذاران و استارت آپ ها.»
وی افزود: ماهیت این حوزه به گونه ای است که از یک سو مردم به آن نیاز دارند و از سوی دیگر شرکت ها و فعالان این حوزه و کارکنان می خواهند آن را در اختیار مردم قرار دهند.
به گفته وی، نیاز به در دسترس بودن مراقبت های بهداشتی دیجیتال این حوزه را به زمینه ای برای سرمایه گذاران تبدیل می کند تا منبع درآمدی پایدار داشته باشند.
در ادامه این نشست مجتبی کیانی معاون سرمایه گذاری هلدینگ مکس گزارشی از فعالیت های این هلدینگ در حوزه سلامت دیجیتال ارائه کرد و در خصوص حمایت مکس هلدینگ از گزارش جامع سلامت دیجیتال ۱۴۰۰ ایران توضیح داد. به گفته وی، یافته ها و نتایج این گزارش می تواند برای رگولاتورها، استارت آپ ها و فعالیت های جاری در حوزه سلامت دیجیتال در کشور مفید و موثر باشد.
کیانی آشنایی با تیم های فعال در حوزه سلامت دیجیتال در کشور و سرمایه گذاران این حوزه را از مهم ترین تاثیرات این گزارش بر نگاه و رویکرد این هلدینگ در حوزه سلامت دیجیتال دانست.
برای دسترسی به متن کامل اینجا عمل کن
موسی زاده موسوی در ادامه توضیح داد که ماهیت این حوزه به گونه ای است که از یک سو مردم به آن نیاز دارند و از سوی دیگر شرکت ها و فعالان این حوزه و کارکنان تمایل دارند آن را در اختیار مردم قرار دهند. به گفته وی، نیاز به دسترسی به مسیرهای دیجیتالی مراقبت های بهداشتی، این حوزه را به حوزه ای برای سرمایه گذاران تبدیل می کند تا منبع درآمد پایداری داشته باشند.
به این مقاله چه امتیازی میدهید؟